Категории
Марки

Тампони

Покажи:
Сортировка:
Цената е за комплект от 4бр.Тампоните представляват отлята пресована гума с поставен при отливка..
50.00 лв.
Цената е за комплект от 4бр.Тампоните представляват отлята пресована гума с поставен при отливка..
50.00 лв.
Цената е за комплект от 4бр.Тампоните представляват отлята пресована гума с поставен при отливка..
50.00 лв.
Тампони

Климатичните инсталации се превърнаха в необходимост в жилищни и търговски помещения, но както всеки друг уред и електронно устройство, те идват със своите недостатъци. Един от най-големите проблеми, свързани с климатика, е високочестотният шум и вибрациите
Уредите за климатизация се състоят от няколко движещи се части, които ги правят шумни и вибриращикомпресорът и двигателят на вентилатора са основни източници на тези проблеми. 
Климатиците и сплит-системите за климатизация на въздуха се състоят от две тела. Вътрешното се монтира в помещението, а външното се закрепва на външната стена на сградата. Монтажът на външния блок се осъществява с помощта на метални стойки. Здравите опори удържат техниката с тегло до 150 кг. Във външния модул се намират компресорът и вентилаторът. По време на работа оборудването вибрира и шуми. Шумът пречи не само на собствениците на климатичната техника, но и на съседите. Ние можем да Ви предложим изход от тази ситуация! 

Причините за вибрации: 

Нивото на шума е една от характеристиките, по които се избира климатикът. Вътрешният блок работи в диапазон 19-43 dB. Външният модул издава повече шум – до 55 dB. Силният звук се издава от движещите се части – вентилаторът и компресорът. Често шумът е съпроводен от вибрация. Неприятната ситуация възниква по различни причини: 

 • Небалансирана вентилаторна перка; 
 • Обледяване на външното тяло; 
 • Монтаж на тялото върху слаба повърхност; 
 • Отсъствие на антивибрационни тампони за климатика.

Повишеното ниво на вибрация съпровожда работата не само на евтините, но и на скъпите модели.
На нивото на шума влияе правилният избор на опорни елементи (стойки). Слагайки антивибрационни тампони под краката на оборудването, Вие ще се избавите от тези проблеми. 
Опитните монтажисти знаят колко е важно поставянето на виброизолационни изделия. Те предотвратяват предаването на вибрации през металната конзола към конструкцията на сградата. По конструктивно изпълнение те биват различни видове и големина. Като материал за изготвяне на тампоните служат гумата, натуралният вулканизиран каучук и други полимери. Нашите антивибрационни тампони осигуряват: 

 • Влагоустойчивост
 • Диапазон на работна температура от -40°C до +70°C; 
 • Издържат кратковременно въздействие на киселина и масла; 
 • Възможно е регулиране на опората по височина; 
 • Универсалност – изделията са подходящи за всички модели сплит-системи и климатици, главното е да се избере правилното натоварване.

При избора на антивибрационни тампони за външния блок на климатика следва да се отчетат няколко важни фактора: 

 • Предвидени за определено тегло на климатика; 
 • Характеристики на материала на изделието;
 • Възможностите за поглъщане на вибрациите.

Антивибрационни тампони между стойките и свъншното тяло намаляват нивото на шума. На мястото на монтажа на външното тяло и опорните крепежни елементи има особени изисквания за здравина. Те трябва да издържат теглото на модула. Ако сградата е панелна, вибрацията от работещото оборудване може да се предава в съседните апартаменти. Изолирането на стойката от повърхността на външното тяло с антивибрационните тампони, които ние Ви предлагаме, ще помогне за избягването на неблагоприятни шумове. 
Антивибрационните тампони, които се поставят на краката на тялото са предназначени за намаляване на вибрациите със средна и висока честота. Те се поставят между климатика и металната опорна стойка
За още по-добро понижаване на нивото на шум от вентилатора или компресора, в нашия магазин ще намерите различни видове и размери тампони. Вие и Вашите съседи ще бъдете много доволни от тишината!