Категории
Марки
Цена

Спрей за почистване

Покажи:
Сортировка:
 Описание:Антибактериален; Ароматизиращ.Хатактеристики:500мл...
20.00 лв.
Комплект филтри за климатици, два типоразмера: 215x35мм. и 365x50мм.Йонно-дезодориращ филтър..
45.00 лв.
Спрей за почистване

Влажната среда в климатика е благоприятна за размножаване на микроби, затова понякога е необходимо вътрешното тяло да се обработи с препарат, отстраняващ неприятната миризма и унищожаващ бактериите. Средствата за почистване на климатици биват разни – в зависимост от нуждата от пълно разглобяване на системата и изчистване на всички части, или само дезинфекция и отстраняване на миризмата.

На всички е известно, че за „дълъг живот“ на климатичната техника е необходимо редовно обслужване и почистване. Това може да се направи с помощта на специалисти от сервизен център, плащайки за тази услуга немалко пари или самостоятелно, използвайки за тази цел едно от предложените в нашия магазин средства за почистване на климатици и сплит-системи.

Спрейовете за почистване на климатика са средство, което не само възстановява неговата ефективната работа, но и обезпечава почистване на вътрешните му елементи от прах и замърсявания, в които, на свой ред, се размножават болестотворни бактерии, явяващи се причина за неприятен мирис.

Затова редовното използване на почистващо средство за климатици ще позволи не само да се създаде и поддържа комфортна температура в дома или офиса, но и ще обезопаси ползвателите от вдишване на вредни вещества.

Признаците за замърсяване на оборудването са:

  • Неприятна миризма, появяваща се при включване;
  • Бръмчене;
  • Капки конденз по вътрешното тяло;
  • Наличие на плесен по вътрешните детайли на сплит-системата;
  • Запушване на ваната на вътрешното тяло.

Веднъж в годината е необходимо да се прави почистване на детайлите от вътрешното тяло на климатика, при условие, че помещението, в което той функционира е сухо и по стените няма признаци за мухъл. Във влажни помещения почистването трябва да се прави два пъти годишно.

Знаете ли, че при нередовно почистване на климатика, ефективността му спада с около 15% до 45%. Причина за това е наслоеният прах, бактерии, власинки от дрехи, цигарен дим, органични вещества, които намаляват топлообмена. В тази среда започват да се развиват микроорганизми като гъбички, бактерии, плесени и други. Замърсеният и нередовно почистван климатик консумира повече енергия и значително се намалява експлоатационният му срок. Микроорганизмите и бактериите са способни да доведат до неприятна миризма в помещението и до множество алергии.

Въздействието на препарата върху замърсяванията изцяло зависи от неговия състав. Най-често в препаратите присъстват повърхностно-активни вещества, притежаващи добра измиваща способност.

Спрейовете за почистване на климатици предотвратяват натрупване на наслагвания от замърсители, които доказано влошават ефективността на работа на всеки климатик. По този начин Вие пестите разход на електроенергия! Ние Ви препоръчваме всеки сезон да правите почистване на климатика със специален спрей за това. По този начин се грижите не само за здравето си, но и ще запазите чистотата и свежестта на въздушната струя, която излиза от Вашия климатик в работен режим.

Дори и да сте си закупили най-качественият и по последен писък на модата климатик, ако не полагате грижи за него, той скоро ще Ви предаде. Грижите за един климатик включват почистване на филтрите, забърсване и други. Ако не го правите редовно и качествено, това може значително да влоши качеството на въздуха, да затрудни работата на климатика и да повиши консумираната електроенергия.

Спрейовете за почистване на климатици, които Ви предлагаме, са на достъпни цени и с тях можете значително да удължите живота на климатика и да се наслаждавате на комфорта на дома или офиса!