Gree

От 1991 г. до сега компанията Gree се стреми да направи света по-хладно място. Освен че са на първо място в света по производство на различни климатични системи, Gree съвместява дейности като проучвания, разработки, маркетинг, продажби и сервиз. Мисията им е чрез иновации да помага на хората да живеят добре и да се чувстват комфортно, независимо къде живеят, работят или играят.

Производствената линия на Gree обхваща жилищни климатици, централни климатици, интелигентни съоръжения, домакински уреди, въздушни водонагреватели, смарт телефони, хладилници и др. Компанията е високо уважавана както в страната, така и в чужбина за своите напреднали технологии, строг контрол на качеството и уникален режим на продажби.

Компанията GREE Electric Appliances Inc. е основана в Джухай, Китай през 1991 г. В началото е малка фабрика с производствени линии само за климатици, а годишният обем на производството е по-малко от 20 000 броя. Със серия от продукти, предлагани на пазара, Gree успява да привлече пазарни възможности и да започне да изгражда имиджа на марката като добра основа за бъдещо развитие.

GREE Electric Appliances Inc. е с производствен капацитет от над 60 милиона домашни климатика и 5,5 милиона уреда за централна климатизация. Със силно присъствие в 200 страни и над 300 милиона клиенти годишния оборот надхвърля 25 милиарда долара. И по-конкретно:

  • През 2012 г. Gree става първото предприятие за електрически уреди в Китай, чиито приходи от продажби възлизат на повече от 16 милиарда щатски долара.
  • През 2013 година приходите вече надвишават 19 милиарда щатски долара.
  • През 2015 г. Gree беше представена в 500-те най-големи публични компании в света, класирайки се на 385 място в класацията Forbes Global 2000 и номер 1 в класацията на компании от битовата индустрия.
  • 12 години подред компанията Gree е класирана от списание Форчън в топ 100 на китайските регистрирани компании. Gree е единственият производител от климатичния бранш в Китай, който има отличието “Световна търговска марка”.

Понастоящем Gree има девет производствени бази, разположени по целия свят, седем от които се намират в Китай, две – в Бразилия и Пакистан, с повече от 80000 служители, 530 лаборатории и два национални научно-изследователски центъра.

Уредите за битова климатизация и за централна климатизация на Gree са класифицирани в 20 категории, 400 серии и повече от 7000 модела, с което се задоволяват изискванията на всички сегменти на пазара.

При наличието на повече от 9000 технологични патенти, включително 2500 патента, свързани с изобретения, Gree е постигнала серия от продукти, които се явяват водещи в световен мащаб и които оформят развитието на индустрията, като например инверторен центробежен чилър с магнитно окачване, инверторен центробежен чилър с фотоволтаично захранване, двустъпален инверторен компресор, постоянни магнити за компресорни двигатели без наличие на редки елементи, климатични системи работещи с хладилен агент R290, компресори с работна честота 1Hz, центробежен инверторен чилър със синхронен двигател с постоянен магнит и много други.

Компанията Gree е участвала в голям брой международни проекти, включително в Олимпийските игри в Пекин през 2008 година, Световната купа на ФИФА – 2010 г. в Южна Африка, Азиатските игри в Гуанджоу (Китай) през 2010 г., както и Зимните Олимпийските игри в Сочи, Русия през 2014 г., което в значителна степен подобрява разпознаването на търговската марка Gree по целия свят.

Няма производители в списъка.