Fuji Electric

Fuji Electric е основана през 1923 г. в Токио като съвместно предприятие, с цел улесняване на технологичното сътрудничество, между Furukawa Electric и Siemens AG. Името „Fuji“ произлиза от „Fu“ на Furukawa и от „Ji“ на Siemens (от немското произношение). Това също е и името на най-високата планина в Япония.

Почти година и половина след основаването си, Fuji Electric започва производството в нова фабрика в Kawasaki, близо до Токио. Компанията произвежда разнообразни електрически компоненти, както и телефони. През 1930 г. Fuji започва да произвежда изравнители с живачна дъга, а през 1933 г. към продуктовата си гама добавя разширителни вериги от порцелан. Тъй като съвместните изследвания между Furukawa и Siemens водят Fuji Electric повече към сектора на тежката техника, от компанията решават, че телефонният отдел ще бъде по-добре като отделна компания. И така през 1935 г. е учредена компанията Fuji Tsushinki (Fuji Communications Equipment), сега Fujitsu.

Fuji Electric използва своята основна компетентност в областта на технологиите за електрическа и топлинна енергия. Целта им е да намали потреблението на енергия и отделянето на въглеродни емисии, като разработи високоефективни, иновативни и екологично отговорни продукти и решения.

Повече от 30 години Fuji Electric е доверен партньор на клиенти в Европа, Русия, Африка и Близкия изток.

Изключителната репутация на Fuji Electric се основава на производителността и надеждността на продукта. Fuji Electric представлява най-модерната технология, съчетаваща висока ефективност и глобална логистична мрежа, за да предложи потребителски решения в енергоемки отрасли като производствената и информационната индустрия, фабричната автоматизация, центровете за данни и логистичните центрове.

Сега, при безпрецедентен ръст на населението и бързия напредък на индустриализацията, светът е изправен пред енергийни и екологични проблеми. Основавайки се на своите технологии и опит, Fuji Electric се стреми към иновации в енергийните и екологични технологии и продължава да създава продукти с висока добавена стойност, екологични продукти и системи, които позволяват енергията да се използва стабилно и с максимална ефективност.

За климатизацията на Вашия дом, офис, предприятие или търговски обект, можете да се доверите на изключителното японско качество на климатици Fuji Electric. Японският производител залага на голямата надеждност и високото качество на своите климатични системи, които са предпочитани и поради изключителната си ефективност, ниска консумация и висока отдавана мощност.

Няма производители в списъка.