Категории
Марки
Мощност (Btu/h)
Енергиен клас на охлаждане
Енергиен клас на отопление
Захранващо напрежение (V/Фази/Hz)
Допълнителни услуги

6 вътрешни тела

Покажи:
Сортировка:
Външното тяло на мултисплит системата General Fujitsu AOHG45LBLA6 се отнася към серията Flexible, ко..
6 190.00 лв.
6 вътрешни тела

Доста дълго време признати лидери в производството на климатици бяха американските компании, но от средата на миналия век водещите позиции се заеха от японски фирми. Точно те първи започват да произвеждат сплит и мулти-системи. През 1961 година японската компания Toshiba пуска в серийно производство климатик, състоящ се от два блока – вътрешен и външен. Това направи процеса на климатизация на въздуха почти безшумен и позволи вътрешният блок да бъде поставен в което и да е място на помещението. А през 1969 година компанията Daikin пуска първата такава система. Не след дълго се появяват и климатиците от инверторен тип, които бързо завоюваха пазара. През 1998 година 95% от произвежданите от японски компании системи за климатизация са инверторни. Инверторната мулти-сплит система дава голяма свобода при избора на вътрешни блокове и разполагането им в помещенията. Тя позволява използването на най-различни типове климатици – стенни, касетъчни, канални и др. Освен това допуска превишаването на сумарната мощност на вътрешните тела от мощността на външното тяло, което категорично не се допуска в обикновените системи.
В полза на инверторна мулти сплит система може да се отбележи и по-дългият срок на служба на компресора – най-важната част на системата.
С приближаването на летния сезон много хора започват да се замислят за комфорта на живот в своя дом. Търсят варианти да прекарват свободното си време вкъщи в удобство и приятна атмосфера и започват да търсят подходящата мулти сплит система. Въпросът е там, каква именно мулти сплит система да изберат, ако трябва да обезпечат комфорта в шест стаи? 
Всяка сериозна фирма производител на климатици може да се похвали със серия мулти сплит системи, която се състои от едно външно и няколко вътрешни тела
В системите от инверторен тип съществува голямо разнообразие от свързване на вътрешни тела към едно външно тяло. Това дава възможност в шест стаи на различни етажи или в шест стаи, които не са разположени една до друга, да се монтират такива вътрешни тела
Още едно положително качество на тези устройства е възможността тръби да са по-дълги и голямата разлика във височините между външния и вътрешните блокове. С времето, при желание, вътрешните блокове може да се заменят с друг тип или да се добави още, но съобразявайки се с охлаждащата и отоплителната способност на външния и вътрешните блокове. 
При избора на мулти сплит системи се използват бързи методи за изчисление. На 10 кв.м 1000 W охлаждаща мощност, при условие че помещението е с добра топлоизолация, височината на тавана е не повече от 2,6 м. Ако прозорците в помещението са на южната или юго-западната страна, то охлаждащата способност трябва да се увеличи с 20-25%. 

Особености на монтажа 

Безпроблемната експлоатация на климатичната техника много зависи от качествения монтаж. Поставянето на инвенторна мулти сплит система трябва да се осъществява от опитни монтажисти, притежаващи необходимата квалификация. При монтажа следва да се отчетат някои нюанси. Например, най-добре е от рано да се погрижите за извеждането на дренажната тръба. Оптимален вариант би било отвеждането на дренажа в канализационната система. Ако поради някаква причина това е невъзможно, то дренажният маркуч просто се извежда към улицата.
Необходимо е да се предвиди и подгряването на дренажната тръба. Това ще даде възможност за експлоатация на монтираното климатично оборудване дори в големите студове, без да се опасявате, че кондензът ще замръзне. 
Желаете да закупите инвенторна мулти сплит система и се съмнявате в избора си? Ние с радост ще Ви консултираме, за да откриете нужния модел!