Категории
Марки
Мощност (Btu/h)
Енергиен клас на охлаждане
Енергиен клас на отопление
Захранващо напрежение (V/Фази/Hz)
Допълнителни услуги
Цена

Колонни

Покажи:
Сортировка:
Високи коефициенти SEER 6.10 A++/SCOP 4.00 A+; Висока енергоефективност и екологичен режим спес..
4 849.00 лв.
Конвенционален (неинверторен модел). KOBE KMF-J60ARN1-R/KMO-J60HN1-R e трифазен модел с висока мощ..
3 699.00 лв.
Колонни

Климатизирането на помещения с голяма площ в някои случаи предполага нерушимост на архитектурните нюанси. Например, в музеи, изложбени комплекси и театри, в хотелски и заседателни зали, ресторанти и нощни клубове. 
В такива случаи се използват така наречените колонни климатици, които са способни да създават силни въздушни потоци за охлаждане на цялото помещение
Колонната инверторна сплит система не е предназначена за подаване на свеж въздух в помещението, това е просто технически невъзможно. Използването на такива климатици е подходящо на големи дълбочини, където монтажът на отделна шахта за подаване на въздух отвън би бил прекалено скъп. 
Колонни климатици могат да работят в режим на охлаждане, нагряване, вентилиране и дори изсушаване. Съществуват модели с опция за супер-мощност (за изпълняване на задачи в минимални срокове), а често техниката се снабдява с таймер, дистанционни управления, вместо или допълнително към панела за ръчно и даже сензорно управление; имат дисплей, система за самодиагностика, автоматична защита от произволно изключване в случай на токови удари. 
По своята същност колонните климатици се отнасят към „сплит системите“. Конструкцията им се състои от две основни части. Едната е компресорно-кондензаторен агрегат (външно тяло). Втората е изпарител (вътрешно тяло)
Във външното тяло се намира вентилатор. Като правило, той се поставя в покривни пространства или на покрива на сградите, на балкони, или го прикрепват към стената на открито. А в помещенията остава основното, вътрешно тяло, чиято задача е да филтрира и охлажда/нагрява въздуха на големи площи
Тъй като двете тела са отдалечени едно от друго, възниква задача за тяхното надеждно съединяване. Тя се решава със съединителни тръби, изпълнени от мед и увити с топлоизолационен материал. 
Принципът на работа на колонния климатик е същия кото но остналите климатични системи.
Най-мощните колонни климатици се справят със задачите при големи кубатури или там, където е необходимо устойчиво силно охлаждане във връзка със спецификата на конкретното помещение. Колкото по-голяма мощност е заложена, толкова по-големи са габаритите на уреда, толкова по-голямо тегло има той. 
Ролята и сферата на употреба на колонните климатици позволяват да се говори за невероятната ценност на тези ефективни прибори. Например, без тях е трудно да си представим охлаждане на производствено оборудване в „северни“ помещения. За да се избегне прегряване (а значи, и авария), се монтират колонни сплит системи. Тяхната равномерна работа обезпечава прохлада на температурата на въздуха на зададеното ниво в течение на необходимия период от време. Оптимална площ на помещението за колонния климатик е около 100-300 кубични метра. 

Защо да изберем колонна инверторна сплит система?

В производствените цехове отсъстват окачени тавани, а стените са плътно запълнени с оборудване. Следователно, стенният монтаж на климатици е технически невъзможен. Оптималното решение е охладеният въздух да се насочва в самото начало към тавана. Втората причина е максимално възможната мощност (спрямо другите му събратя от сплит-семейството). Практиката показва, че независимо, че габаритите на колонен климатик са доста внушителни, в редица случаи именно неговият монтаж се превръща в икономия при висока производителност.