Категории
Марки
Мощност (Btu/h)
Енергиен клас на охлаждане
Захранващо напрежение (V/Фази/Hz)
Цена

Мобилни

Покажи:
Сортировка:
Мобилен климатик DOLCECLIMA SILENT 10 на Olimpia Splendid.Конвенционален (неинверторен модел..
980.00 лв.
Мобилен климатик DOLCECLIMA SILENT 12 на Olimpia Splendid.Конвенционален (неинверторен модел),..
1 090.00 лв.
Мобилен климатик KAISAI KPPD-12HRG29.Конвенционален (неинверторен модел), предназначен да охлажд..
980.00 лв.
Мобилни

Главното достойнство на мобилния климатик е простата конструкция и лесно включване. За това говори даже неговото определение той е моноблоков агрегат, предназначен за охлаждане на въздуха, а понякога и за загряване на неголямо помещение (при наличието в него на съответната функция).

За да може битовият мобилен климатик да работи ефективно, е нужно да се знае, че височината на тавана в помещението трябва да бъде ориентировъчно не повече от 2,5 м, а площта до 25 кв. м. Съществуват и промишлени мобилни климатици, способни да охладят големи помещения, но в бита те едва ли ще добавят комфорт, поради силния шум, който издават.

Преимущества на мобилния климатик

  • Не е нужен монтаж;
  • Възможност свободно да бъде преместват в различни стаи;
  • Няма външно тяло;
  • Приемлива цена.

В кои случаи е необходима мобилната конвекторна система?

1. За мобилен човек – мобилен климатик.

Ако живеете на квартира, или просто се готвите да смените жилището си, а навън е лято и дори жега, мобилният климатик ще стане вашият спасител. Той не изисква монтаж и се включва лесно. Много модели такива климатици работят и на загряване на принципа на всеки друг електронагревател, тоест в него има реотан.

2. Бързо решение.

Случва се решението да се вземе мигновено, и климатикът да трябва точно в този момент, а най-добре вчера. Или въпросът стои ребром: сега или никога! В такива случаи мобилният климатик е идеалното решение. Той може бързо да бъде закупен и включен в контакта – въздухът вече се охлажда. Той е като средство за бърза помощ при настъпване на горещините, когато за монтаж на сплит система се чака със седмици.

3. През лятото е приятно на село.

Дори много приятно, особено, ако вкъщи има комфортна температура, за която ще помогне мобилният климатик. И няма да се притеснявате дали някой ще го открадне, тъй като можете да го вземете със себе си след приключване на сезона. За живеещите на вилата целогодишно е по-добро решение да закупят климатик с функция за загряване. През зимата той локално ще затопля, а през лятото ще охлажда въздуха.

4. Помещение без вентилация.

За много хора отсъствието на прозорци в офиса е голям проблем. В такова помещение също може да се постави мобилен климатик.

Тя може да бъде добър изход при климатизиране на помещения, при които монтажът на външни тела на фасадата е забранен или свързването на тръбите на сплит системата е обвързана с големи трудности и немалки финансови загуби.

Как е устроен мобилният климатик?

Той се състои от пластмасова или метална кутия, в която се намират компресорът, кондензаторът, изпарителят, филтърът, и другите детайли, както и въздуховодът, извеждащ излишната топлина навън. Съответно уредът има две отверстия: през първото се произвежда взимането на въздух за нагряване през кондензатора и неговото отстраняване от помещението. Второто е предназначено за охлаждане и пречистване, като въздухът преминава през филтъра и изпарителя. При средни режими на работа на мобилния климатик кондензът се извежда заедно с топлия въздух през въздушната тръба във вид на пари.

В нашия магазин Вие ще откриете голямо разнообразие от мобилни климатици!