Категории
Категории
Марки
Мощност (Btu/h)
Енергиен клас на охлаждане
Енергиен клас на отопление
Захранващо напрежение (V/Фази/Hz)
Допълнителни услуги
Цена

Инверторни мулти сплит системи

Покажи:
Сортировка:
Външното тяло на мултисплит системата General Fujitsu AOHG14LAC2 се отнася към серията Flexible, кое..
2 090.00 лв.
Външното тяло на мултисплит системата General Fujitsu AOHG18LAC2 се отнася към серията Flexible, к..
2 290.00 лв.
Външното тяло на мултисплит системата General Fujitsu AOHG18LAT3 се отнася към серията Flexible, кое..
2 690.00 лв.
Външното тяло на мултисплит системата General Fujitsu AOHG24LAT3 се отнася към серията Flexible, кое..
2 920.00 лв.
Външното тяло на мултисплит системата General Fujitsu AOHG30LAT4 се отнася към серията Flexible, к..
3 550.00 лв.
Външното тяло на мултисплит системата General Fujitsu AOHG36LATT се отнася към серията Flexible, кое..
4 300.00 лв.
Външното тяло на мултисплит системата General Fujitsu AOHG36LBLA5 се отнася към серията Flexible, ко..
5 790.00 лв.
Външното тяло на мултисплит системата General Fujitsu AOHG45LATT се отнася към серията Flexible, кое..
4 700.00 лв.
Външното тяло на мултисплит системата General Fujitsu AOHG45LBLA6 се отнася към серията Flexible, ко..
6 190.00 лв.
Външното тяло на мултисплит системата General Fujitsu AOHG45LBT8 се отнася към серията Flexible, к..
6 550.00 лв.
Външното тяло на мултисплит системата General Fujitsu AOHG54LATT се отнася към серията Flexible, кое..
5 600.00 лв.
Инверторни мулти сплит системи

Мулти-сплит системата е предназначена за поддържане на зададената комфортна температура на въздуха в помещението. Състои се от няколко вътрешни тела с различна мощност и конфигурации – касетъчни, стенни, подови и други типове, присъединени към едно външно тяло. В това се заключава главната разлика на тези системи от обикновения вариант сплит система, в която на всяко вътрешно тяло съответства свое външно тяло. В този вариант всеки от вътрешните климатици може да работи в автономен режим, а при необходимост може да бъде зададена и обща температура за няколко помещения
Външното тяло на инвенторната система превъзхожда по размери и мощност телата на обикновените сплит-системи. Той се закрепва на външна стена, под или таван, поради необходимостта от постоянна максимална вентилация, а вътрешните части се съединяват към него и могат да се окомплектоват по желание на купувача.
Мулти сплит системите работят безшумно, тъй като всички звуко-образуващи детайли се намират във външното тяло.
Доста дълго време признати лидери в производството на климатици бяха американските компании, но от средата на миналия век водещите позиции се заеха от японски фирми. Точно те първи започват да произвеждат сплит и мулти-системи. През 1961 година японската компания Toshiba пуска в серийно производство климатик, състоящ се от два блока – вътрешен и външен. Това направи процеса на климатизация на въздуха почти безшумен и позволи вътрешният блок да бъде поставен в което и да е място на помещението. А през 1969 година компанията Daikin пуска първата такава система. Не след дълго се появяват и климатиците от инверторен тип, които бързо завоюваха пазара. През 1998 година 95% от произвежданите от японски компании системи за климатизация са инверторни. Инверторната мулти-сплит система дава голяма свобода при избора на вътрешни блокове и разполагането им в помещенията. Тя позволява използването на най-различни типове климатици – стенни, касетъчни, канални и др. Освен това допуска превишаването на сумарната мощност на вътрешните климатици от мощността на външното тяло, което категорично не се допуска в обикновените системи.
В полза на инверторна мулти сплит система може да се отбележи и по-дългият срок на служба на компресора – най-важната част на системата.
При избора на климатично оборудване трябва да се обърне внимание на особеностите на конкретното помещение. Мулти сплит системите се монтират при наличието на следните фактори:

  • Мястото на сградата отвън е ограничено;
  • Изискванията към екстериора на сградата не позволяват поставянето на няколко външни тела;
  • Съществуват определени ограничения за нивото на шума;
  • В помещението има вътрешни стаи, които нямат външни стени.

Особености на монтажа

Безпроблемната експлоатация на климатичната техника много зависи от качествения монтаж. Поставянето на инвенторна мулти сплит система трябва да се осъществява от опитни монтажисти, притежаващи необходимата квалификация. При монтажа следва да се отчетат някои нюанси. Например, най-добре е от рано да се погрижите за извеждането на дренажната тръба. Оптимален вариант би било отвеждането на дренажа в канализационната система. Ако поради някаква причина това е невъзможно, то дренажният маркуч просто се извежда към улицата.
Необходимо е да се предвиди и подгряването на дренажната тръба. Това ще даде възможност за експлоатация на монтираното климатично оборудване дори в големите студове, без да се опасявате, че кондензът ще замръзне. 
Желаете да закупите инвенторна мулти сплит система и се съмнявате в избора си? Ние с радост ще Ви консултираме, за да откриете нужния модел!