Огледи и консултация

Омръзна ли Ви от горещината през лятото и студа през зимата? Чудите ли се какъв е оптималният вариант? Бихте ли изкарали още едно лято без климатик, или още една зима, в която топлото не е достатъчно топло?

Климатичната система регулира температурата на вътрешните помещения. Това позволява температурата в дома Ви да е еднаква през цялата година.

Търсите ли някой, който да Ви каже предварително колко ще струва Вашият проект за отопление или охлаждане? Търсенето Ви свършва тук!

Какво предлагаме ние?

Ние предлагаме оглед на място и консултация относно вида на климатика, от който имате нужда. Без задължение от Ваша страна.

Когато ни се обадите за инсталация на нов климатик или поддръжка на вече съществуващия, искаме първо да разберем Вашите нужди, преди да Ви предоставим оферта и да започнем работа. Ние се стремим да извършим работата наведнъж и дори почистваме след себе си, така че Вашите помещения да останат така, както са били, преди да пристигнем.

Нашият екип е квалифициран, опитен и готов да отдели време, за да разбере кой е оптималният вариант за Вас. Убедени сме, че ще Ви предоставим точна оценка, която ще удовлетвори нуждата Ви от отопление и охлаждане на добра цена.

Как работят климатиците?

Най-добрият начин да изберете една климатична система и да поддържате правилната ѝ работа е да разберете основните елементи на функционирането на климатика.

Климатиците работят на принципа на Карно – фундаментален физичен закон, който дефинира поведението на газовете при промяна на текущите им температура и налягане.
Вашият климатик използва хладилен агент, който се превръща от газообразно в течно състояние и обратното. Благодарение на него се прехвърля топлината от въздуха във Вашия дом навън.

Захранващият блок има четири основни части. Това са компресорът, кондензаторът, изпарителят и дроселиращ орган (вентил). Компресорът и кондензаторът на устройството обикновено се намират във външната част на климатичната система. Вътре в къщата е мястото, където ще намерите изпарителя.

Компресорът е основната част на климатика, в която се компресира фреона. Газ от изпарителя влиза в компресора. Изходът на компресора е свързан към кондензатора. Обичайно използваният хладилен агент бива R410А или R32.

Кондензаторът изглежда като телена мрежа. Работният флуид влиза в кондензатора в горещо състояние поради компресията. Всъщност това е медна или алуминиева тръба, оребрена с алуминиеви ламели. Тук с помощта на вентилатора се охлажда хладилен агент, което означава, че температурата на газа не се увеличава, нито намалява. Само състоянието на течността се променя. Благодарение на пренасянето на топлина при принудителна конвекция, фазата на течността се променя от газ на течност.

Разширяващ вентил или устройство за регулиране: Това е устройство за ограничаване на потока, което управлява потока хладилен агент в изпарителя. Намаленото налягане означава намалена точка на кипене на течността. Намаляването на налягането на течността води до намаляване на температурата на кипене. В зависимост от температурата вътре в помещението потокът от хладилен агент се контролира.

Изпарителят се намира в помещението, което трябва да бъде климатизирано. Той функционира противоположно на кондензатора. Газът абсорбира топлината от стаята и се изпарява. С помощта на вентилатор връща в стаята охладен въздух.

Най-важните въпроси, на които трябва да получим отговор, за да Ви предоставим най-добрата оферта:

За да Ви помогнем да изберете най-добрия вариант, който ще удовлетвори нуждите Ви, имаме нужда от допълнителна информация. Основните въпроси, на които трябва да получим отговор са:

  • Колко голям е Вашият дом? Колко стаи искате да охладите? За по-малките апартаменти може да е достатъчна единична климатична инсталация, докато при по-голям дом, който има повече помещения, може да е по-подходяща мулти сплит система или отделни климатици;
  • Енергийно ефективен ли е Вашият дом? Това може да Ви спести пари в дългосрочен план, тъй като една ефективна система може да коства по-малко разходи;
  • Какъв е видът на строителството? Има ли допълнителна изолация на помещенията? Какъв вид е дограмата? Колко и какви прозорци има в помещението/дома Ви?
  • Какво е изложението на дома Ви?
  • За какво ще използвате климатикасамо за отопление, само за охлаждане или целогодишно?
  • Използвате ли и други уреди за отопление/охлаждане?
  • Бюджет, който сте предвидили?

След като извършим тази оценка, ще Ви предоставим, подробна оферта, която да разгледате. Също така ще сме щастливи да имаме последващи разговори, за да отговорим на Вашите въпроси.

* Вашите имена:
* Телефон за връзка:
* E-mail:
* Адрес:
* Пояснение към заявката:
* Общи условия и политика за сигурност:
Моля въведете кода за потвърждение от картинката: