Категории
Марки
Цена

Термодинамични бойлери

Покажи:
Сортировка:
ТЕРМОДИНАМИЧНИ  БОЙЛЕРИ  EXPLORERТермодинамичен бойлер модел без серпентинаХАР..
3 590.00 лв.
ТЕРМОДИНАМИЧНИ  БОЙЛЕРИ  EXPLORERТермодинамичен бойлер модел без серпентинаХАР..
3 890.00 лв.
ТЕРМОДИНАМИЧНИ  БОЙЛЕРИ  EXPLORERТермодинамичен бойлер модел със серпентинаЕфика..
3 790.00 лв.
ТЕРМОДИНАМИЧНИ  БОЙЛЕРИ  EXPLORERТермодинамичен бойлер модел със серпентинаЕфи..
4 090.00 лв.
Термодинамични бойлери

Този вид водонагреватели работи на принципа на аеротермичната термопомпа и получава енергия от въздуха. Те използват топлината от външния въздух с максимална ефективност през цялата година, като същевременно спестяват енергия, като нагряват до 75% от водата безплатно.

Термодинамичните бойлери са интересна алтернатива на традиционните източници на енергия. Те не изискват невъзобновяеми природни ресурси и не изхвърлят въглероден диоксид, като освен това могат да се комбинират с други източници на топлина. Те черпят топлина от околната среда, усилвайки и предавайки я на водата, намираща се в резервоара. Резервоарът, напълнен с вода, е разположен около топлообменник с голям размер, за сметка на което и става обмяната на топлина. Тези уреди работят практически безшумно, имат електронно управление. Топлината се възстановява бързо и ефективно. Несъмнени техни преимущества са високоефективната топлоизолация и антикорозионното покритие.

Функции:

 • Електронно управление;
 • Антибактериална функция;
 • Висок коефициент на полезно действие;
 • Екологична технология;
 • Безшумна работа;
 • Бързо и ефективно възстановяване на топлината;
 • Благодарение на своите възможности за изсушаване системата може да бъде монтирана във влажни места, за да балансира влажността;
 • Високоефективна топлоизолация и естетично покритие;
 • Комплексна защита против корозия;
 • Лесен монтаж. Удобен и компактен дизайн;
 • Адаптиран е за работа и в региони с агресивна, силно варовита вода.

Термодинамичните бойлери са перфектното решение за битова гореща вода във всяко домакинство. Големият обем на водосъдържателите и вградената високоефективна термопомпа осигуряват гореща вода до всяка точка на къщата. Термодинамичните бойлери достигат до 75% икономия спрямо конвенционалните решения с електрически нагревател. Използвайки температурата на външния въздух, термопомпата загрява водата в бойлера до 60°C за цялото домакинство, като в процесите използва в пъти по-малко енергия. Повечето модели термодинамични бойлери имат възможност за свързване към соларни панели, който подпомагат работата на бойлера и намаляват разхода на електричество до минимум.

Бойлерите, които нашия магазин предлага, са съвременен термодинамичен модел с интелигентно управление. Чрез термопомпа, която може да работи при температура до 5ºС, те използват топлината от околния въздух, което спестява до 75% (COP 4.1) от енергийните разходи за загряване на водата. При по-ниска температура се включва и електрическият нагревател. Осигуряват голямо количество топла вода. Подходящи са за инсталиране в бани, гаражи, мазета и др. Водосъдържателят е с нанесено емайлово покритие, с високо съдържание на кварц с качество на диамант. Термоизолация с висока плътност, без хлорфлуоровъглероди, удължава времето за охлаждане на загрятата вода като допълнително намалява енергийните разходи.