Toshiba

Toshiba е компания, която не спира да разработва иновативни климатични решения с водещи технологии. Toshiba може да предложи на своите клиенти решения за всякакви приложения: жилищни сгради, малки търговски обекти и по-големи търговски сгради. Вътрешните тела за жилищни сгради се вписват идеално във всеки дом, благодарение на изчистения дизайн. Те са разработени с усъвършенствани системи за филтрация, които допринасят за най-добро качество на въздуха в помещението.

Климатиците на марката Toshiba, предназначени за търговски обекти се характеризират с максимална производителност и енергийна ефективност. Системите VRF разработени за по-големи обекти ще отговорят на всички Ваши очаквания за гъвкавост, енергийна ефективност и грижа за околната среда. Тези системи за климатизация предлагат богат избор от стилни вътрешни тела.

Още през 50-те години на 20 век, Тoshiba създава първите си климатици и започва да се развива в областта на климатизацията, като всяка година се старае да внесе подобрения в тази сфера. Голям плюс на компанията е разработването на роторния компресор и електронното управление. През 1981г., Toshiba първа предлага на пазара за климатични инсталации първото инверторно задвижвано тяло, а през 1988г. - двойно-роторен компресор. През 1999г., Toshiba за поредна година става популярна като към иновативните си продукти добавя озонобезопасни хладилни агенти (R-410A и R-407C).

Toshiba продължава и до днес да се развива и да допринася за подобренията в климатизационните продукти и системи. Една кратка история през годините:

  • 2000 г. - революционният хибриден инвертор с постоянен ток;
  • 2003 г. - цифров инвертор;
  • 2004 г. - SMMS (системата VRF с най-високия КПД в сектора);
  • 2006 г. - MiNi-SMMS;
  • 2007 г. - Super Daiseikai с филтър за въздух Ag Plasma;
  • 2009 г. - Estνa, термопомпата въздух-вода Super Daiseikai с подобрен КПД;
  • 2010 г. - SMMS-i, енергийно-ефективната система VRF от следващо поколение.

Компанията има страст към иновациите и непрекъснато работи, за да гарантира, че техните климатици помагат за опазване на околната среда, като същевременно осигуряват увереност и надеждност на потребителите по целия свят. Система за управление на околната среда на Toshiba е сертифицирана по ISO 14001 и води индустрията с 14 екологични награди, включително наградата на Министерството на международната търговия и индустрията в Япония. Toshiba получава и международна похвала за проектиране на енергоспестяващи разделени и VRF продукти, работещи на R410A Refrigerant.

Няма производители в списъка.