Категории
Категории
Марки
Захранващо напрежение (V/Фази/Hz)
Мощност (kW)
Въздушен поток (m³/h)
Ниво на шум (dB(A))
Тегло (кг.)
Размери (Д х Ш х В) (mm)
Цена

Въздушни завеси

Покажи:
Сортировка:
С компактните си рзамери, този модел е проектиран за приложение в нестандартни малки пространства - ..
690.00 лв.
С компактните си рзамери, този модел е проектиран за приложение в нестандартни малки пространства - ..
990.00 лв.
С възможност за избор на по-големи размери, гамата е подходяща и за по-обемни търговски и админи..
2 200.00 лв.
С възможност за избор на по-големи размери, гамата е подходяща и за по-обемни търговски и админист..
2 350.00 лв.
С възможност за избор на по-големи размери, гамата е подходяща и за по-обемни търговски и администра..
2 850.00 лв.
Икономични и със стандратни размери, те са оптимално решение за магазини, кафенета, банкови клонов..
1 350.00 лв.
Икономични и със стандратни размери, те са оптимално решение за магазини, кафенета, банкови клонове,..
1 450.00 лв.
Икономични и със стандратни размери, те са оптимално решение за магазини, кафенета, банкови клонов..
1 650.00 лв.
Въздушни завеси

Завесите, които ние Ви предлагаме, се характеризират с оригинален дизайн, вписващ се в съвременния интериор на различни обекти. Те осигуряват висока производителност и ниско ниво на шума, а дължината им съответства на стандартните размери на входните врати
Въздушните завеси предотвратяват появата на течения и могат да се използват в обекти като търговски помещения и супермаркети, ресторанти и барове, обществени сгради, хотели и банки, болници и аптеки. Те създават невидима бариера от въздушен поток. Целта на тяхната употреба е спестяването на електроенергия, както и предотвратяване на попадането на големи количества студен въздух в отопляемото помещение. Могат да бъдат използвани и без загряване на въздуха като така наречените "студени" въздушни завеси

Класификация: 

Завесите могат да бъдат с електрическо, водно, парово, газово нагряване, а също така и без нагряване
Според монтажа разновидностите им са: 

  • Завеси за вертикален монтаж; 
  • Завеси за хоризонтален монтаж; 
  • Завеси за скрит монтаж. 

В конструкцията на въздушните завеси с нагряване влизат: 

  • Електрически или воден нагревател, а големите промишлени завеси могат да бъдат снабдени с паров или газов нагревател
  • Вентилатори
  • Въздушен филтър (за моделите с водно нагряване). 

Правилният избор на типа (мощността) на въздушната завеса е много важен. Необходимо е да се отчитат различни фактори: архитектурните особености на сградата, баланса на вентилацията, разположението на отворите на вратите
Завесите се монтират само от топлата страна. В случай, че уредът разделя две съседни стаи, страната за поставяне може да варира в зависимост от типа на помещението. За обезпечаване на максимална ефективност на уреда, е необходимо той да бъде монтиран колкото се може по-близо до плоскостта на отвора на вратата, без да го покрива напълно. 
Важни моменти: при монтирането на въздушните завеси пониженото налягане във вътрешността на помещението може значително да влоши работата им. Затова преди да се постави устройството, е необходимо да се балансира вентилацията. 
Въздушните завеси са един иновативен метод за отопление на търговски и производствени помещения. Те се поставят на входове на големи магазини или офиси, където непрекъснато се отварят и затварят врати. Това е стратегическо място за поставяне на въздушните завеси, понеже така могат да предпазят от навлизането на топъл или студен въздух в помещението. 
Топлинните завеси са оборудване, което Ви позволява да поддържате оптимален микроклимат в помещенията, където вратите се отварят непрекъснато. В последните години въздушните завеси започнаха да се използват масово. Използването на топлинни завеси предотвратява загубата на топлина при отварянето на входната врата, което прави работата на вътрешната отоплителна система по-продуктивна. 
Ние Ви предлагаме разнообразие от размери и мощности на въздушни завеси, което дава възможност на всеки потребител да намери най-доброто решение за своите нужди. Те са енергоспестяващи, по-безшумни и в същото време предпазват от влизането на прах, насекоми и замърсяване на въздуха в помещението. Контролът върху тях е много достъпен и улеснен и освен всичко друго изглеждат естетически добре. Топлинните завеси се характеризират с повишена енергийна ефективност, надеждност и дълготрайност, както и абсолютна безопасност при употреба. 
Използването на въздушните завеси също не е особено трудно режимът на тяхната работа може да се регулира чрез предоставени контролни панели или да бъде автоматичен. Изберете подходящия за Вас продукт в нашия магазин!