Категории
Марки
Захранващо напрежение (V/Фази/Hz)
Мощност на мотора (kW)
Въздушна скорост (m/s)
Въздушен поток (m³/h)
Ниво на шум (dB(A))
Тегло (кг.)
Размери (Д х Ш х В) (mm)
Цена

Без отопление

Покажи:
Сортировка:
Въздушните завеси KAISAI Platinum без нагревател. Завесите създават въздушен поток, спиращ притока н..
620.00 лв.
Въздушните завеси KAISAI Platinum без нагревател. Завесите създават въздушен поток, спиращ притока н..
720.00 лв.
Въздушните завеси KAISAI Platinum без нагревател. Завесите създават въздушен поток, спиращ притока н..
820.00 лв.
Без отопление

Въздушните завеси без отопление са предназначени за защита на отворите на хладилни камери и хранилища, климатизирани помещения в топлото време, а също така за разделяне на пространства с голям обем на зони с различни температурни режими: например, предназначено за купувачите отделение на търговската зона с охладени и замразени продукти от зоната за търговия с продукти с нормална температура. 
Това оборудване предотвратява възникването на студени течения, намалява топлинните загуби при отворени врати, а също така поддържа комфортни условия в зоната на входа. 
Обикновено се използва за предотвратяване на изтичането на въздух през откритите отвори на хладилните камери и климатизирани помещения. Благодарение на компактността на конструкцията и фронталния вход на въздуха завесите могат да се поставят на места с ограничено разстояние между тавана и горния ръб на вратата. 

Въздушни завеси без отопление за студени помещения 

През зимата е важно да задържим топлината в помещението, препятствайки проникването на студен въздух отвън. Но има ситуации, когато, напротив, е необходимо запазването на ниска температура. В този случай се използват завеси за студени помещения. Принципът на тяхната работа е същият, както и на другите видове завеси. Въздушната завеса се поставя в прозоречния отвор или в отвора на вратата, генерира мощен поток въздух, който става преграда между въздушните маси с различна температура. Разликата между въздушните завеси за студени помещения и другите модели такова оборудване е в това, че те не са предназначени за затопляне. Основните ситуации, в които е ефективно използването на такива завеси са:

  • Хладилни камери на предприятия и складове. Магазини. Въздушните завеси за хладилници и камери се слагат до входа в хладилни камери, където обикновено са изложени млечни продукти. При това не е задължителен монтаж на врата, за да се съхрани температурата в помещението;
  • Кафета, ресторанти, кино, офиси. Употребата им за студени помещения препятства проникването на горещ въздух от улицата в помещението;
  • Вкъщи и на вилата извън града. 

Допълнителни възможности на въздушните завеси без отопление 

Безусловно, главната тяхна функция е поддържане на дадена темпeратура в помещението. но те имат и допълнителни възможности. Мощният въздушен поток, генериран от въздушната завеса, защитава помещението и от прах, смог, газ и малки насекоми. Използването на въздушни завеси без отопление е препоръчително и в помещения, където се намират хора, страдащи от алергия към полен, пух от тополи. „Въздушното жалузи" препятства проникването на тези най-популярни алергени. 

Въздушните завеси без отопление спестяват електрическа енергия 

При използването на този тип завеси без отопление значително се намаляват разходите за климатизация. Това е свързано с факта, че преразходът на енергия произтича поради проникването на по-топли въздушни маси за сметка на което се повишава средната температура. И климатиците отново започват да охлаждат въздуха. Въздушните завеси без отопление решават този проблем. 

Видове: 

Ние предлагаме на своите клиенти две разновидности за избор на това оборудване – вертикални и хоризонтални завеси. Изборът на всеки от вариантите се определя само от предпочитанията на клиента и архитектурните особености на помещението. Принципът на действие на хоризонталните и вертикалните завеси е идентичен. Разликата е единствено в посоката на въздушния поток – хоризонталните го насочват вертикално, а вертикалните – хоризонтално.