Категории
Марки
Захранващо напрежение (V/Фази/Hz)
Мощност (kW)
Мощност на мотора (kW)
Въздушна скорост (m/s)
Въздушен поток (m³/h)
Ниво на шум (dB(A))
Тегло (кг.)
Размери (Д х Ш х В) (mm)
Цена

С отопление

Покажи:
Сортировка:
Въздушните завеси KAISAI Silver с нагревател. Завесите създават въздушен поток, спиращ притока на ..
660.00 лв.
Въздушните завеси KAISAI Platinum с нагревател. Завесите създават въздушен поток, спиращ притока н..
750.00 лв.
Въздушните завеси KAISAI Platinum с нагревател. Завесите създават въздушен поток, спиращ притока н..
850.00 лв.
Въздушните завеси KAISAI Platinum с нагревател. Завесите създават въздушен поток, спиращ притока н..
950.00 лв.
С компактните си рзамери, този модел е проектиран за приложение в нестандартни малки пространства - ..
372.00 лв.
С компактните си рзамери, този модел е проектиран за приложение в нестандартни малки пространства - ..
684.00 лв.
С възможност за избор на по-големи размери, гамата е подходяща и за по-обемни търговски и админи..
1 597.00 лв.
С възможност за избор на по-големи размери, гамата е подходяща и за по-обемни търговски и админист..
1 706.00 лв.
С възможност за избор на по-големи размери, гамата е подходяща и за по-обемни търговски и администра..
2 064.00 лв.
Икономични и със стандратни размери, те са оптимално решение за магазини, кафенета, банкови клонов..
887.00 лв.
Икономични и със стандратни размери, те са оптимално решение за магазини, кафенета, банкови клонове,..
949.00 лв.
Икономични и със стандратни размери, те са оптимално решение за магазини, кафенета, банкови клонов..
1 088.00 лв.
С отопление

Въздушните завеси с отопление представляват обикновен вентилатор с топъл въздух с необичайна конструкция, който създава плосък, насочен надолу въздушен поток, и служещ като бариера за проникване на студения въздух в помещението. Използва се за предотвратяване на течения при отворени врати и прозорци, а също така като преграда против попадане на насекоми и прах в помещението. 

Особености на конструкцията: 

В корпуса на въздушните завеси с отопление има воден или електрически нагревател. Насоченият поток на нагрятия въздух се подава чрез специални дюзи от мощен вентилатор. Оборудване се монтира над или встрани от входа, подавайки непрекъснатия въздушен поток вертикално, хоризонтално или под ъгъл към входния отвор. 
Особеност на конструкцията на въздушните завеси е строежът на самия вентилатор, или както често го наричат турбини. В това устройство се използва мощен радиален вентилатор, турбината на който е разположена по цялата дължина на завесата. Но тъй като конструктивно е възможно такъв вентилатор да бъде изготвен с дължина не повече от 800 мм, то за големи отвори се използват завеси с монтиран по средата на устройството двигател, а от двете му страни се свързват турбините. 

Класификацията на завесите с отопление 

Всички уреди, работещи на този принцип, могат да бъдат с подгряване на въздуха или без такова. Тъй като въздухът в помещението и въздухът в „топлинната завеса“ постепенно се смесват, то загрявайки или охлаждайки този въздух може да се постигне създаването на максимално комфортен микроклимат
Във въздушната завеса с отопление има електрически нагревател с определена мощност и вентилатор с особена конструкция, който може да създаде такова налягане на въздуха, че да предотврати прегряване, и сътветно авария на нагревателните елементи. В топлинните завеси с водно нагряване на проточния въздух, като нагревателен елемент се явява топлообменник с течаща по него гореща вода. Завесите, които работят без да загряват излизащия въздух, се използват в качеството на бариера против попадане на топъл въздух в климатизираните помещения и хладилни камери. 

Въздушните завеси с отопление се различават по принципа си на монтаж. Те биват: 

  • Хоризонтални – закрепват се към тавана, над входа в помещението;
  • Вертикалните електрически завеси се монтират от която и да е страна на отвора на вратата и се закрепват непосредствено към пода. Те се използват много по-рядко, отколкото хоризонталните и се монтират в случай, че монтажът на хоризонтални уреди е невъзможен или неоправдан;
  • Вградени. Вградените устройства се монтират, като правило, на окачени тавани, на които се монтира само декоративна решетка, която помага за попадане на въздушния поток в помещението. Въздушните завеси с отопление могат да бъдат промишлени, от осев, центробежен, канален и диаметрален тип

Област на приложение 

Освен в хладилни камери и климатизирани помещения, необходимост от монтаж на подобни съоръжения има в помещения, в които заради функционалното приложение се създава голям поток от хора, а, следователно, вратата в помещението е постоянно отворена. Към такива обекти се отнасят метрото, промишлените цехове и складови помещения. В големите търговски центрове, на входовете на предприятия и в помещения, където има автоматични врати, е целесъобразна употребата на вертикални водни завеси с отопление, които да работят синхронно с автоматиката на вратата. Когато вратата се отвори, се включва завесата, а когато вратата е затворена, завесата защитава помещението от проникване в него на студен или горещ въздух и други неприятни фактори. Монтирането на въздушни завеси с отопление в малки магазини, павилиони, ресторанти и офис-центрове образува „въздушна невидима преграда“ за излизащата от помещението топлина, с което съществено се спестяват средства за отопление.